Info om laget

Laget bildades i december 2004 av ett gäng entusiastiska specimenfiskare från Småland, eller rättare sagt Jönköping med omnejd (Forserum, Huskvarna, Tranås).

Läs mer

Antal besökare

Antal unika besökare sedan 2006-06-03:

För mer detaljerad statistik klicka här.

Våra annonsörer

Team medlemmars bloggar


Henkes Fiskeblogg


Team Senil


Leif Krauses blogg


Henrik Karlen

Födelseår: 1987
Hemstad: Falköping
Jobbar med:  Cylindrar på Parker
Intressen utöver fiske: Under de senaste åren har intresset stigit allt mer för fotograferingen. Det är alltid kul att lyckas med ett fint foto. Annars ägnas en del tid åt festande och en runda på krogen. Favoritdryck: Cola, whiskey och öl
Fiskar helst: Nära botten
Bästa fångst: Knaggrockan på 8,36 kg – Hälleflundra 47,64 kg – Röding 5,12 kg – Id 3.18 kg
Drömfisk: Rödspätta och piggvar över 5 kg under riktat fiske. I sötvatten är en abborre på över 3 kilo drömfisken!
Favoritvatten: Ett norskt kristallklart saltvatten
Favoritbete: Mitt absoluta favoritbete får bli räka. Ett otroligt gångbart bete till många olika arter, både i söt- och saltvatten.

PB i Sverige: Abborre 1420gram, gädda 11930 gram, gös 7660 gram, id 3180 gram, insjölax 8680 gram, öring 5300 gram, röding 5120 gram.

PB i utlandet: Hälleflundra 47640 gram, rödspätta 2350 gram, långa 14500 gram, torsk 17000 gram, knaggrocka 8360 gram.

Bästa fiskeminne: Jag har upplevt otroligt många oförglömliga stunder ute på sjön som gett mig mycket skratt och glädje. Men det bästa minne får anses vara min vinst år 2005 i Langesund, då det blev tre guld. De båda tävlingsdagarna bjöd på mängder av häftiga fiskar samtidigt som stämningen ombord på båten var på topp.

Sämsta fiskeminne: Finns ett par trista minnen att välja på men de som varit värst är ändå de problem med utrustning vi haft. För att nämna några, när motorn gick sönder under en resa uppe i Nordnorge. Vår båt var nära att sjunka innan Pater Noster Cup och dagen innan Langesundsfestivalen havererade motorn...

Drömfiske-resa: Jag försöker vanligtvis spendera 1-3 veckor i Norge varje år på havsfiske. Men skulle man samla ihop lite pengar och sticka iväg på någon längre tripp skulle jag förhoppningsvis landa i Kanada och fiska stör. Ett annat fiske som fascinerar mig otroligt mycket vore en havsfisketur ut till Gamlembanken i Norge. Detta fiske kräver dessvärre mer än en summa pengar då vädret är helt avgörande. Att vara 200 sjömil från land och det börjar blåsa storm – så vore det inte längre någon ”drömresa”

När och varför började du specimenfiska: ----

Mål 2009: Mitt mål under 2009 ska bli att testa nya vatten och fånga nya arter. Att fånga en stor piggvar under året skulle förmodligen bli det häftigaste minnet. Hur som helst hoppas jag på ett kanonår vädermässigt så att man hinner utnyttja tiden bästa möjliga.