Info om laget

Laget bildades i december 2004 av ett gäng entusiastiska specimenfiskare från Småland, eller rättare sagt Jönköping med omnejd (Forserum, Huskvarna, Tranås).

Läs mer

Antal besökare

Antal unika besökare sedan 2006-06-03:

För mer detaljerad statistik klicka här.

Våra annonsörer

Team medlemmars bloggar


Henkes Fiskeblogg


Team Senil


Leif Krauses blogg


Jakob Qvarnström

Födelseår: 1985
Hemstad: Lund, i grund och botten Huskvarnabo
Jobbar med: Studier
Intressen utöver fiske: Resa, musik och sport. 
Favoritdryck: Efter tillfälle. En kall öl är aldrig fel dock. 
Fiskar helst: Det mesta predatormetet, färnafiske samt lite flötmete efter sutare en sommarkväll tillhör nog favoriterna. 
Bästa fångst: Gös 8020 gram, Färna 3050g (frilina), Braxen 7280.
Drömfisk: Svensk rekordgös från hemmavattnet.
Favoritvatten: Den vackra Emån och den lite kluriga Ralången.
Favoritbete: Maggots eller en fet mört. 

PB i Sverige: Abborre 1750 gram, braxen 7280 gram, färna 3050 gram, gädda 11700 gram, gös 8020 gram, id 2800 gram, lake 3700 gram, röding 5300 gram, ruda 2160 gram, sutare 4060 gram.

PB Utomlands: Nilabborre 23,5 kg (Egypten), tigerfish 2,5 kg (Egypten), ål 3 kg (Nya Zeeland), mekong catfish 41 kg (Thailand), striped catfish 13 kg (Thailand)

Bästa fiskeminne: Finns en del, svårt att nämna ett. Men mina första storgösfångster på Lill-nätarn, en grym vecka på Nilen och ålfiske på Nya Zeeland (de feta ålarna ska jag dock revanschera mig på).
Ett härligt pass var när jag våren 2007 lade två dagar vid Emån ihop med Markus Nyman. Det blev väldigt mycket promenerande, men jag höjde PB tre gånger på ett dygn och avslutade med en fisk på 3050g som jag tog på frilina.
Det senaste tillfället som gav riktig fiskefrossa var när jag fiskade själv under ett karpriktat pass i Bysjön september 2008 och knep en otrolig Braxen på 7280 gram. 
Sämsta fiskeminne: Alla uteblivna fiskepass. 
Drömfiske-resa: Vore någon ”all inclusive” glassig resa till riktigt varma breddgrader med både kul offshore och inshore fiske efter otroliga fiskar (typ Giant Trevally) med grymma fighter!

När och varför började du specimenfiska: Fiskat har jag gjort sen innan jag kunde gå. Men specimenfisket tog fart någon gång under tidigt 2002 då jag genom Huskvarna SFK stötte ihop med Andreas Ekfeldt och Erik Wennerhag. Från början byggde det nog på lusten att fånga ”stora fiskar”. Det kombinerat med en nyfikenhet på andra typer av fisken och fiskarter så passar specimenfisket perfekt då det i princip är outtömligt på nya saker att testa. När körkortet var avklarat och man kom ut i den stora världen på ett annat vis och testade på nya vatten, nya metoder och nya fångade arter så var man fast. Fiskar som tidigare agerat bete stod nu högst upp på listan som själva fångsten.. 

Mål 2011: Att få komma ut och fiska vid så många tillfällen som möjligt, och att då när tillfälle ges, fiska med kvalité. Personligen skulle det vara kul och nå upp till en guldnål.