Info om laget

Laget bildades i december 2004 av ett gäng entusiastiska specimenfiskare från Småland, eller rättare sagt Jönköping med omnejd (Forserum, Huskvarna, Tranås).

Läs mer

Antal besökare

Antal unika besökare sedan 2006-06-03:

För mer detaljerad statistik klicka här.

Våra annonsörer

Team medlemmars bloggar


Henkes Fiskeblogg


Team Senil


Leif Krauses blogg


Markus Nyman

Namn: Markus Nyman
Födelseår: Palmeåret
Hemstad: Sveriges kotätaste kommun
Jobbar med: Cheeseking på Falköping mejeri
Intressen utöver fiske: Träning, jakt, natur och friluftsliv
Favoritdryck: Kallt källvatten slår allt
Fiskar helst: Utan stress och krav för mig själv i okända specimenvatten;)
Bästa fångst: Kan inte välja en specifik individ, utan väljer istället ett fisketillfälle. Det var i somras under en roadtrip genom södra Sverige som jag och en kompis stannade till vid Antorpa sjö, för lite sutarfiske. Under de tre nätterna vi var där fick vi, som delade på tre spön 11 landade fiskar, medan de andra runt sjön kammade ihop 1 fisk totalt tillsammans. Det funkade för mig!
Drömfisk: En drömfisk för mig ska vara mer än en bra fisk, den ska vara näst intill oslagbar. För mig personligen skulle detta kunna tänkas vara en sutarhona på över fem kilo, flötmetad under perfekta förhållanden och tagen i ett s.k. ”okänt vatten”.
Favoritvatten: Har många favoriter, kända så väl som okända.
Favoritbete: Fick jag välja ett att fiska med resten av livet är jag allt för mycket av en ”degkastare” för att välja bort bröd som nr 1. Går att använda till så mycket mer än vad många tycks tro eller gör!

PB i Sverige:
 
Bästa fiskeminne: Fångstglädjen i tidig ålder och nu är ju knappt jämförbar, men det finns mycket annat än just det som jag tycker ska vara med för att få toppa på den listan. Som det sociala, väderförhållandena och så mycket mer. En av två senare höjdpunkter var under nationaldagen 07 då jag flötemetade sutare och lyckades fånga inte mindre än fem individer över 3,01kg under samma natt och morgon. Vädret var 20 +, strålande sol och sutarna i sjön löpte amok! Fantastiskt och troligen näst intill oöverträffbart resultat.

Sämsta fiskeminne:
Ett lakepass från is på Vänern för ett par år sedan. Vi hade pratat med pimpelgubbar som fått en hel del som bonus efter abborre och allt verkade lovande för både ismetet och pimpeln. Vi fick riktmärken att gå emot och började traska. Vi gick ca 7-9km rakt ut på isen. Släden gick sönder så att vi fick bära mörtspannar, borr och spön för hand. Hittade aldrig markeringen vi sökte och hade inte ett napp. Men halvt förfrusna fingrar, tom soppatank, härlig motion och något att skratta åt så här i efterhand blev det.

Drömfiske-resa:
Amazonas står högt i kurs. Mycket tack vare dess artrikedom såväl i vatten , som på land.

När och varför började du specimenfiska:
I samband med att jag började på Sportfiskeakademin i Forshaga hösten -02. Man kom i kontakt med många duktiga och inspirerande människor och framförallt så sökte man ju nya mål och utmaningar. Då blev det ett naturligt steg att börja försöka mer målmedvetet jaga stor fisk, än tidigare. Har dock aldrig eller kommer nog aldrig bli någon ”regg-jagare”, utan fiskar efter det jag känner ger mig mer.

Mål 2009: En tillbakablick av 2008 är inget annat än en succé. Med nio nya personbästan i sötvatten ( bara fiskat det i.o.f.) och en godkänd andraplats individuellt i SST(266,5p) så kan man inte vara annat än nöjd med året. 
2009 så är nog mitt stora mål att ta det lite lugnare. Låta var sak ta sin tid ännu mer än jag gjort i år och bara känna vad man är sugen på för stunden. Det är iaf så jag trivs bäst med mitt fiske och så jag får ut maximalt av det.
 Jag har dock satt upp fem pb:n som jag vill lyckas slå under året, samt komma över 50 sutare över 3000g(44st i dagsläget). De fem arterna får bli följande: Mört, lake, ål, insjööring och röding.