Info om laget

Laget bildades i december 2004 av ett gäng entusiastiska specimenfiskare från Småland, eller rättare sagt Jönköping med omnejd (Forserum, Huskvarna, Tranås).

Läs mer

Antal besökare

Antal unika besökare sedan 2006-06-03:

För mer detaljerad statistik klicka här.

Bröderna Nero i Hossmo

2006-09-02

Jag (Patrik) och Stefan har varit i Hossmo 2 nätter och fiskat braxen. Första natten fick jag 3 braxen, två över reg 4730g, 4410g och en som var en bit i från reg på 2930g. Stefan kammade noll.
Andra natten var det sämre aktivitet i gölen och Stefan nollade även denna natt, bättre lycka nästa gång. Jag fick även denna natt 3 fiskar men inte lika stora som natten innan. Dom vägde 3870g, 3700g och ca 2kg.
Sammanfattningsvis är jag nöjd med resan mina första reggar på braxen, synd att Stefan inte fick någon  men han tar dom nästa år.

Rapporterat av: Bröderna Nero

Braxen 4730g

Braxen 4410g

Fortsatt bra fiske på Vättern

2006-09-06

Havsfiskaren Henrik Karlen tyckte det var ganska kul att köra trolling på Vättern så vi bestämde oss för att göra ytterligare ett försök. Fiskarna verkade vara kvar i samma område så fisket denna eftermiddag och kväll var fortsatt bra och det nappade en hel del. Totalt hade vi 7 napp varav vi landade 5 fiskar fördelat på 4 rödingar och 1 lax. Största rödingarna vägde 3000g och 3680g, två mycket fina fiskar.

Rapporterat av: Andreas Ekfeldt
 

SG Zander har fått en svensk rekordhållare

2006-09-17

I fredags fick Andreas Widegren beskedet av Storfiskeregistratorn Håkan Brugård att hans paddtorsk på 542g har godkänts som nytt svenskt rekord. Det förra rekordet stod sig i 20 år så vi får se hur länge Andreas får behålla rekordet.

För en mer utförlig rapport klicka här.

Lyckad premiärtur på Vättern

2006-09-21

På El-Gigantens centrallager utanför Jönköping är det många som är fiskeintresserade. Senaste i raden att köpa sig en trollingbåt är Niklas Svensson, Mikael Thorsson och Fredrik Gunnarsson. Premiärturen på Vättern blev ett ganska kort pass efter jobbet men eftersom de har mycket erfarenhet
av trollingfiske sedan innan så hann de få en del fiske ändå. Det hela slutade med 3 rödingar och 2 laxar.
Lyckligast av dem var Fredrik som fick äran att drilla den största Rödingen som vägde lite över 5 kilo. Övriga fiskar var mindre men vägde en bit över 2 kilo.

Rapporterat av: Andreas Ekfeldt


Fredrik Gunnarsson med en röding på 5kg+


Fredrik Gunnarsson och Niklas Svensson


Mikael Thorsson med en röding

Abborrfiske

2006-09-22

Tog ledigt från jobbet i fredags för att åka ut och narra abborrarna med Fredrik. Fisket började trögt och först efter ca 1 1/2 timme kom första nappet på min mört, men jag kunde snabbt konstatera att det var en mindre abborre på 6-7hg och just i detta ögonblick dök flöte nummer 2. Lämnade över spö 1 till Fredrik och drog på ett mothugg och kände att det var en bättre fisk. Efter lite trixande låg en abborre på 1560gr och 46 cm i håven. En radda småborrar följde sedan. Så det är bara att ladda inför predatortävlingen nr 6, då provfisket i sjön får godkänt.
Bifogar abborrebilder på fisk från två vatten och det är helt otroligt vilken variation det finns i färgerna.

Rapporterat av: Abborrkungen Erik