Info om laget

Laget bildades i december 2004 av ett gäng entusiastiska specimenfiskare från Småland, eller rättare sagt Jönköping med omnejd (Forserum, Huskvarna, Tranås).

Läs mer

Antal besökare

Antal unika besökare sedan 2006-06-03:

För mer detaljerad statistik klicka här.

Veckorapport från Ekfeldt

2006-10-05

Jag och Mattias Florin var ute på Vättern och gjorde ett kort pass efter jobbet. Resultatet blev 2 rödingar och 1 missat hugg, största rödingen vägde ca.3kg. Vi fick också in ett nejonöga i båten men vi vet inte riktigt hur men misstänker att det sugit sig fast på en löja.

I övrigt har jag sista veckorna kört mycket efter ål utan att fånga någon riktigt stor. Jag har också hunnit med en resa till Sjöbodasjön med Dan Pettersson men den slutade tyvärr utan någon landad ruda.

Rapporterat av: Andreas Ekfeldt

3:e guldnålen till Carl-Johan Månsson

2006-10-12

Carl-Johan har lyckats med bedriften att få sin 3:e guldnål. Guldnålen får man när man har fångat 10 godkända storfiskar. På Sportfiskarnas hemsida kan du läsa mer.

Septemberrapporten för Småländskan ute nu

2006-10-12

SG Zander ligger på 3:e plats och har ganska många poäng ner till 4:e plats. Individuellt ligger Andreas Ekfeldt på 2:a plats. Rapporten hitta du här.

16 arter från Gullmarsfjorden

2006-10-17

Andreas E och Dan P var i Gullmarsfjorden i helgen på jakt efter några nya reg arter. Här kommer deras rapport.

Jag och Dan P hade bestämt oss för att göra en höstsatsning i Gullmarsfjorden efter framför allt berggylta, blågylta och paddtorsk. Jag saknade berggyltan och Dan alla dessa 3 arter i våra artprotokoll. Resultatet för min del blev mycket bra med berggylta på 1520g (art nr 15), blågylta på 510g och 3st paddtorskar. Dan fick inga reggor men slog till med en del nya pb, bland annat berggylta på 1150g. Fisket jämfört med det som jag hade i somras var antalsmässigt sämre men det var bra vikter på många utav fiskarna som vi fick.
När gyltafisket var som trögast testade vi att fiska efter lite andra arter och kom totalt upp i 16st. Arterna var berggylta, blågylta, paddtorsk, torsk, glyskolja, gråsej, vitling, skrubbskädda, sandskädda, rödspätta, lerskädda, knot, randig sjökock, svart smörbult, skärsnultra och stensnultra.

Samma madam 3 år i rad

2006-10-30

lördags gav jag mig ut på abborretur för att försöka lura en grov "buse". Dagen till ära så var man klädd i SG Zanders nya hoodtröja och stiliga keps, det måste ju helt enkelt betyda tur.
Körde 2 flötmeten och testade lite sink and draw sporadiskt. Snabbt fick jag en snipa och några småborrar. Gjorde ett nytt kast med bottentacklet och började ta hem det när det nafsade till, mothugg och fast fisk. Motståndet var massivt och jag hoppades på abborre men var lite osäker tills jag fick se den randiga teckningen skymta förbi. Flera tunga bottenkörare och stor nervositet innan hon låg i håven, ytligt krokad till min glädje. Kunde snabbt konstatera att det troligtvis vara samma madam som jag fångat 2 gånger tidigare år 2004 och 2005. Fisken har några karakteristika skador som stämmer, liksom längdutvecklingen och fisken teckning. Tyvärr hade fisken inte ökat något sedan förra året, men 1780gram abborre får man inte vara ledsen över i våra kärva inlandssjöar.
Bara att lyfta på SG Zanderkepsen när hon sakta simmade mot djupare vatten och hoppas på ett kärt återseende till våren.....

Rapporterat av: Erik Wennerhag