Info om laget

Laget bildades i december 2004 av ett gäng entusiastiska specimenfiskare från Småland, eller rättare sagt Jönköping med omnejd (Forserum, Huskvarna, Tranås).

Läs mer

Antal besökare

Antal unika besökare sedan 2006-06-03:

För mer detaljerad statistik klicka här.

Kul fiske på Vättern

2006-11-15

Vattentemperaturen har sjunkit lite i Vättern och det brukar kunna bjuda på bra laxfiske så jag, Michael Carlsson och hans bror bestämde oss för att göra ett försök.
Dagen börjar bra med en lax på över 5kg redan när vi sätter i andra spöet. Dagen fortsätter sedan i liknande stil och varje gång man passerar de heta fläckarna så nappar det.
Totalt denna dagen blir det uppåt 10 laxar och 2 rödingar, 3 av laxarna var mellan 5-6kg och största rödingen 3400g.

Jakten på reg laxen fortsätter.....

Rapporterat av: Andreas Ekfeldt

 

 

Ekfeldt och Erik på gäddfiske

2006-11-08

Efter 2 veckors uppehåll från fisket var det åter dags igen. Jag (Andreas Ekfeldt) och Erik Wennerhag bestämde oss för att göra ett försök efter gäddorna.
Fisket började ganska trögt och efter 2 timmar hade vi endast haft något napp men inte landat en enda fisk. Vi bytte lite taktik och koncentrerade oss till ett område som vi trodde mycket på. Fisket släppte nu och de kommande 4 timmarna landade vi gäddor i bra takt. När vi summerar dagen har vi fått 15 gäddor, tyvärr var det inga jättar men ett par hyffsade fiskar blev det i alla fall.

Rapporterat av: Andreas Ekfeldt

 

 

 

Nytt PB för Sten-Sture

2006-11-06

Sten Sture och Carl-Johan har besökt gemensamma vänner på Ostkusten för 2 dagars fiske i Misterhults skärgård.
"Vi hade riktigt kul, med bra väder för den här typen av fiske, särskilt under lördagen. Löjfångst visade sig inte vara något större problem. Däremot hade vi det lite värre med att hålla tillräcklig mängd löjor vid liv.... Nåja, det löste sig rätt bra, med lite påfyllning under lördagseftermiddagen då vi var 4 som fiskade i båten. Fisket bedrevs huvudsakligen som "sink & draw", dvs ett aktivt bottenmete, men även flötmete fungerade bra på vissa platser. Under lördagen fick vi rätt stora mängder abborre och delvis var de av finfin storlek, med rätt många över 600g. Största under lördagen var 1440g och 1180g som våra vänner från Oskarshamn tog var sin av. Själv toppade jag på 780 g då.

Under söndagen, då vi tyvärr inte kunde fiska längre än till klockan ca 14.15, på grund av Calles långa resa tillbaka till Göteborg, så vi fokuserade på de tyngre och prioriterade bort lite av mängdfisket....
Carl-Johan såg till att även han klippa ett par fina borrar på 940g och 1000g, medans vi andra två bet ihop och kämpade vidare trots en hel del gäddattacker och avsaknad av de riktigt fina borrarna.
 Vår vän Johan lyckades i alla fall klippa en på 720g. Själv tyckte jag det gick troll i fisket.... Skulle jag inte lyckas få någon över kilot denna gång heller....? Men så.... klockan 13.30 när tiden började närma sig uppbrott så äntligen.... Ett par försiktiga små ryck i löjtacklet, visade sig vid min uppstramning, ge rejält svar i andra änden av linan..... Efter att ha tappat minst en riktigt stor abborre under lördagen så var jag rätt nervös för att även denna skulle släppa. När jag sen fick syn på den riktigt grova abborren intill båten, så satt kroken dessutom ganska dåligt i mungipan..... Det var en stor lättnad att se den gå i håven och få den säkrad!!!! Abborren såg ut att vara minst i paritet med gårdagens största, kanske större.... (Jag får säga att det är svårt att bedöma stora abborrars verkliga vikt, även när man ser dem nära). En mycket spännande vägning visade på nya PB:et 1740g! Längden var styvt 49 cm! Inte bara PB, således, utan äntligen den där efterlängtade storfiskeregistreringen för abborre! Mitt glädjeskrik lär ha hörts kilometervis.... Äntligen!!! Den här borren tycker jag att jag har förtjänat!!!! Jag har ändå lagt ett rätt stort antal pass riktat efter stor abborre i en mängd olika vatten genom åren.
En liten detalj om fisken: En delvis läkt, mindre skada i abborrens högra mungipa tyder på att den varit krokad förut. Men konditionen på fisken var härligt fin, med väl rundad buk, så skadan verkade inte ha hämmat den något nämnvärt. Catch & release fungerar således även i detta fiske, och är säkerligen viktigt om vi skall kunna få se dessa stora abborrar även framgent - och att se dem, är bara det en härlig upplevelse.
4 fiskare - 4 abborrar över kilot. Rättvist!

Rapporterat av Sten-Sture Jönsson

Predator Cup - deltävling 6

2006-11-03

Några av medlemmarna i SG Zander är även medlemmar i Huskvarna Sporfiskeklubb. I HSFK har man något som heter Predator Cup. En serie med 7 deltävlingar där man bara fiskar efter predatorer så som abborre, gädda och gös. Varje tävling riktas på någon av arterna och är det gös som gäller för dagen så får man bara poäng för gös.
Mer info finns att läsa på Huskvarna SFK´s hemsida http://hsfk.hemsida.net.
Här kommer en rapport från deras 6:e deltävling.

Söndagen den 8 oktober avgjordes Huskvarna Sportfiskeklubbs predatortävling nummer sex på Mullsjön. Siktet för dagen var inställt på abborre och vädret var hyfsat men vinden friskade i ordentligt i mellanåt. Deltagarfältet dominerades av SG Zander hunters (Specimen grupp från Jönköping med omnejd) och även topplistan. Bäst placerade sig Jacob "långabborren" Qvarnström. Qvarnström har en förmåga att locka till sig de längsta borrarna (inte alltid de fetaste) och detta var ett smart drag för dagen. Borren på bilden är 47,5cm och vägde in på 1410gr.
Resultatet blev:
1:a Jacob Qvarnström 51,5poäng (största 47,5cm+4p)
2:a Erik Wennerhag 39poäng (största 37cm+2p)
3:a Sten-Sture Jönsson 31,5poäng (Spion från fiskeklubben Gliet, hunter i SG Zander)
Övriga tävlande lyckades inte lura någon borre över minimilängden 30cm, vad dom hade betat med är oklart.

Rapporterat av: Erik Wennerhag