Info om laget

Laget bildades i december 2004 av ett gäng entusiastiska specimenfiskare från Småland, eller rättare sagt Jönköping med omnejd (Forserum, Huskvarna, Tranås).

Läs mer

Antal besökare

Antal unika besökare sedan 2006-06-03:

För mer detaljerad statistik klicka här.

Rapport från Ekfeldts jakt på storlaxen

2007-01-02

Sista tiden har jag satsat en hel del på Vättern (Karlsborg och Hästholmen) så i stort sett varje helg och någon dag i veckan har vi kört. Målet för mig har fram för allt varit en lax över storfiskereg (9kg) men tyvärr så har jag inte lyckats med detta men en hel del andra fina fiskar har det blivit.
Nedan följer en del bilder från turerna

Rapporterat av: Andreas Ekfeldt

Sten-Sture lycklig guldnålsinnehavare

2007-01-08

I december var Sten-Sture i Skräbeån på jakt efter storsiken. Han lyckades under ganska svåra förhållanden fånga en sik på 2840g och därmed var han en kandidat för guldnålen som man får när man fångat 10st olika storfiskarter. I slutet av december hade Håkan Brugård på Sportfiskarna gått igenom och godkänt Sten-Stures sik och förärat honom en guldnål. En längre intervju med Sten-Sture kan man läsa på Sportfiskarnas hemsida här.

Nytt pb på insjööring för Sten-Sture

2007-01-08

Sten-Sture har varit på Vättern och satt nytt pb på insjööring. Tyvärr räckte ju inte vikterna riktigt för att ge poäng i Svenskan men kul fiske var det.
"Vi riktade fisket efter öring och det gick således ganska bra. Facit blev ju 4 öringar och 2 laxar och dessutom ytterligare 6-8 missade hugg, inklusive en liten lax som släppte alldeles vid båten.
De största vi fick var öringar och jag fick dem allihop, 3460, 3160 och 1780 g. Den största hade ju dock lekt tidigare i höst och var mycket mager. Synd annars för längden var det inget fel på..... "

Rapporterat av: Sten-Sture JönssonSlutrapporten för Småländskan ute nu

2007-01-09

SG Zander kom på 2:a plats i lagtävlingen. Mycket bra jobbat.
Individuellt kom Andreas Ekfeldt på 2:a plats, endast 3 poäng efter vinnaren Leif Krause. Andra medlemmar i teamet som placerade sig var Erik Wennerhag (11:a), Stefan Nero (16:e), Johan Karlsson (17:e) och Dan Pettersson (22:a).
Hela rapporten hittar du här.

Tjejer kan fiska

2007-01-10

I fredags var jag och Maria ute och försökte lura några gäddor. Resultatet blev tre gäddor med en medelvikt runt 6,9kg, vem som tog den största fisken på 7640gr råder ingen tvekan om.
Ett roligt fiskepass i underbart väder!

Rapporterat av: Erik Wennerhag


Äntligen en storröding

2007-01-10

Efter en liten lax högg det till bättre på en ytfiskad 70mm Conrad och vi trodde på lax. Upp kom en rejäl röding som smidigt gick i håven. Efter att tappat en riktigt stor röding ett par dagar tidigare så var man riktigt nöjd med denna fisken på 4250gr och 75 cm. Passet gav ytterligare rödingar en lax på 3,6kg och en tappad större och en fin öring till Leif på 3,2kg om jag inte minns fel.

Rapporterat av: Erik Wennerhag


Sarv i Januari

2007-01-11

Januari är väl inte den månaden man förknippar med sarvfiske men efter heta rapporter om bra fiske i december bestämde sig jag och Ekfeldt för att testa. Vi var på plats vid 12 tiden och fiskade med 2 bottenmeten var. Betet var majs och bröd boostade med lite sarvgodis. Bästa fisket har varit i skymningen och vid den här tiden på året går det väldigt fort när solen går ner så man har inte lång tid på sig att fiska när solen börjar gå ner innan det är kolsvart. Jag landar 3 mörtar och en brax innan det börjar skymma. Vid 4 tiden böjer sig quivertipen i en långsam rörelse och jag gör mothugg. Fisken känns inte som mört eller brax så pulsen börjar stiga. Efter en kort kamp och håvning ser vi att det är en fin sarv. Vågen visar på 1210g. Riktigt kul början på året.

Rapporterat av: Andreas Widegren


Min 4:e storfisk, sarv 1210g.

Äntligen en gädda av storlek

2007-01-16


Sten-Sture med en fin vintergädda på 1140g


Konstigt nog så har gäddfisket aldrig lyckats riktigt - åtminstone inte för mig själv. Medföljande kamrater har däremot tagit flera +10-fiskar - det har tom skett på mina spön i flera fall....

Försökte i fredags planera något fiske med någon kompis under lördagen, då jag såg att det verkade bli en lucka i blåsandet, men av dem jag fick tag i så passade det inte någon. Andreas lyckades jag dock inte att komma i kontakt med, så jag hade nästan gett upp tanken på fiske. Men 10.30 på lördagen så ringde Andreas och ett gäddfiske i xxxxx bestämdes direkt. Någon vind att tala om var det ju inte. Det var till och med betydligt bättre väder än vad som utlovats. Ca 12.00 var vi på plats och började trollingfisket i helt underbart väder. Redan första vändan fick jag en hyfsad på 5,7 kg. Sättet den tog på, angav tonen för fisket under ett par timmar. Det var inget tafsande eller någon tveksamhet i huggen. De gäddor som högg, de högg ordentligt! Kort därefter får vi dubbelhugg. Min gädda är måttlig, lite över 3 kg. Andreas är klart större, men landningen går bra med även denna. Det här är en fet madam på 103 cm och 8440 g! Klockan har ännu inte hunnit bli mer än 12.50.... Jag får ytterligare två gäddor ganska snart, dock bara ca 1,5 och 2,2 kg stora, fram till kl 13,45. Hittills har vi inte haft några bommade hugg! Vi kl 14.00 har jag dock något påslag på ett ytligt fiskat spö som jag tillfälligt lagt ifrån mig. Denna fisk missar jag. kl 14.15 får jag dock ytterligare ett hugg och detta känns minst i klass med dagens första gädda. Efter ett tag så får jag be Andreas att försöka hålla ner hastigheten till elfiskefart. Det är alltför tungt att ta hem gäddan annars.... Den går hela tiden envist nere i djupet och rycken är långsamma - men riktigt tunga.... Andreas nämner något om att den uppvisar ett typiskt beteende som en riktigt stor..... Efter lång seg pumpning bryter plötsligt ett jättegap ytan en liten bit bakom båten! Den är inte liten!! För första gången i dag så får vi ta till den stora håven. Andreas sköter håven mästerligt och gäddan glider ner i håven redan i första försöket. När Andreas lyfter håven - och då får han faktiskt ta i en hel del - så önskar jag att jag haft en bild på detta.  I mina ögon är gäddan väldigt grov! Om man fått med oss alla tre - gäddan, Andreas och jag - på en bild i just detta ögonblick så är jag säker på att den varit obetalbar! Vädret hade i detta skede gått över till strålande solsken, en stor gädda var lyckligt på väg att landas och två par ögon såg med beundran, glädje och stor nyfikenhet på den rejält feta gäddan i håven. Hur mycket väger hon???? Gäddan är som sagt i riktigt god kondition, troligen med en större, nyligen fångad fisk i magen. Magen pekade nämligen ut i en sned bula, rätt långt fram. Men den är tyvärr inte så lång.... Vi plockar snabbt in övriga spön och far i land för vägning och fotografering.
Under glada tillrop från såväl Andreas som trevliga lördagsflanörer kunde gäddan mätas till 111 cm och vägas till 11440 g! Jag vet att det finns många som fått större men för mig var det en härlig fisk! När det gäller gäddfiske så har det tidigare inte gått vägen, trots att jag lagt åtskilliga välriktade pass, och en hel del ansträngningar på att ta en stor, så det här var mycket trevligt! Några snabba kort togs i solskenet. Jag snubblar faktiskt med gäddan på en uppstickande rot, på väg till strandkanten, dock utan problem för vare sig mig eller gäddan. Jag ger gäddan ordentligt med tid att hämta sig i vattnet och den simmar lugnt i väg.
Den blir säkerligen både större och mer svårfångad efter den här erfarenheten, men den finns kvar!!! Fortsatt fiske sker förstås med stor förväntan. Vi har fortfarande bra med tid kvar innan mörkret kommer. Men nu är huggperioden tydligen över. Resterande tid har vi inte ett hugg. Vi har dock haft ett härligt fiske och är jättenöjda ändå. 6 gäddor på ca 4 timmars fiske, med ungefärlig medelvikt på 5,4 kg, och det i härligt solsken! Ibland är det skönt att SMHI inte har alla rätt!

Stort tack till Andreas för att du hörde av dig och för ett mycket trevligt fiske ihop!!!

Rapporterat av: Sten-Sture Jönsson

Gäddfiske

2007-01-16


Bengt med sitt nya pb, 11640g gäddmadam.

Så var det dags för gäddfiske igen, idag med sällskap av Bengt som var sugen på ett nytt PB (personbästa). Morgonen förflöt med någon strögädda när Bengt plötsligt fick ett dubbelhugg på sina paravanspö och vi fick greppa varsitt spö. Min fisk gick hyfsat tungt medan Bengts fisk vägrade röra sig och givetvis så blev det trassel. Efter att först bordat min lilla gädda på ca 3.5kg fick jag hålla Bengts madam varsamt i linan medan ytterligare lina trasslades upp. Efter en stunds tungt pumpande trillade en fin fisk i håven. Fisken mätte in på 114*54,5cm och modiga 11640gr, stort grattis till ett nytt PB. Som ni ser på bilderna var fångstmannen lika lycklig över att fånga madammen som att se henne simma tillbaks till sina jaktmarker.

Rapporterat av: Erik WennerhagSG Zander slutade 6:a i Svenskan

2007-01-21

Vi är nöjda med vår 6:e placering och har visat att vi kan hävda oss bland dom bästa.
2007 är målet att förbättra oss ytterliggare några snäpp.

Så här ser 10 i topp listan ut för 2006 års Svenska Specimentävling.
1. SK Hookers 849.00
2. C4-Specimen 841.50
3. Team Cisco 840.33
4. FK Rutilus 565.50
5. FF Hornålen 550.33
6. SG Zander 530.50
7. SK Fiskpinnen 494.50
8. TRE MMM 440.00
9. UFF 419.00
10. FK Specimän 386.50

Hela listan hittar du här.

Snöoväder och gäddfiske

2007-01-23

3 båtar med 5 SG Zander medlemmar trotsade vädret i lördags tillsammans med 1 båt från Jerkmaster....... ursäkta Team Predator. På sjön fanns också 2 andra båtar som kämpade på.
Som ni ser på bilderna var det ett bistert fiske med några gäddor per båt med toppfiskar runt 5-6 pannor, men som vanligt så slet sig ju gammelgäddorna.

Rapporterat av: Erik Wennerhag