Ny stor mört till Ekfeldt

2008-04-25

Jag hade haft en fiskeuppehåll på över 8 veckor men tyckte det var dags att göra ett pass igen. Valet föll på Svartån och försöka lura några vitfiskar. Fisket var ganska segt och endast fåtalet fiskar landades. Dock så fick jag ett fint hugg framåt kvällen och det visar sig vara en fin Mört på 940 gram.

Rapporterat av: Andreas Ekfeldt


 

Boilietillverkning

2008-04-25

Jag och Sten-Sture bestämde oss för att göra en omgång boilies så vi tog hjälp av Simon som har gjort det tidigare med gott resultat.

Rapporterat av: Stefan Nero

 
Sten-Sture mixar ägg och tillsatser.


Konsistensen blev bra.


Ser bra ut tycker Simon.


När dom flyter upp till ytan så är dom nästan klara.


Nu ska dom torka i 1-2 dygn beroende på hur hårda man vill ha dom. Sen ska dom in i frysen. Vi återkommer om vi får något på dom.

Aktuell ställning i Småländskan

2008-04-14

Fiskpinnen leder på 213 poäng. SG Zander ligger 2:a på 192 poäng 12 före FK "speci" Fenan.
Individuellt ligger Andreas Ekfeldt på 1a: plats en poäng före Leif Krause och 3 poäng före Joel Dittmer.
Marsrapporten hittar du här.

Rapporterat av: Webbmaster

Grymma abborrar

2008-04-05

Den första april åkte jag och min kurskompis Pierre ut på lite abborrfiske. Både väder och rapporter var rätt lovande så förväntningarna var höga. Morgonen var riktigt vacker med klart väder och dimma som solen steg upp i genom. Pierre hade ett PB på nio hekto innan dagens fiske och jag hade garanterat att jag skulle fixa en höjning av det åt honom.
När vi hade ankrat upp började jag fiska med mitt färdigriggade spö medans Pierre hade varit lat och väntade tills nu. Under de minuter de tog för honom att rigga upp hann jag landa två borrar på fem utkast med en topp på 1460 gram. En hygglig start och jag har aldrig sett någon knyta ihop sina grejer fortare.

Fram till strax efter lunch upplevde vi det bästa abborrfiske jag någonsin upplevt. På sex timmar knep vi 13 randiga över kilot med toppar på 1610 och 1660, där den största av dem två föll till Pierre (hyfsad PB-höjning). Efter lunch blev det lite segare och vi fick kämpa och leta runt mer för varje abborre. När vi satt där i vårt guldfiske vart vi för en stund lite giriga och tyckte att vi nog ändå skulle vara värda en riktig gris bland alla dessa fiskar (och kanske enligt statistiken vi borde ha fått någon). Framåt klockan halv sex hade vi fiskat en spot en stund utan resultat och funderade på att byta, men på 'sista kastet' som jag lade rätt grunt får jag ett pillnapp som jag krokar och efter en hyfsad fight ligger en rödfenad bjässe i håven. Helt klart lite större än de andra och vågen stannar på 1750 gram (PB, ny art till reg.).
När vi summerade fisket klockan åtta då vi packade ihop efter 13 timmars fiske hade vi 18 fiskar över kilot landade. Toppar 1750 (J), 1660(P), 1610(J), 1560(J), 1560(J), 1520(P) och 1500(J) gram. Det var med en viss tveksamhet polarna trodde på oss när vi rapporterade in dagens fiske med tanke på dagens datum... =)

Rapporterat av: Jakob Qvarnström


Jakob med dagens största, 1750 gramPierre med sitt nya PB, 1660 gram1610 gram randig krigare1560 gram1460 gram

Bonusgös

2008-04-02

Fick en bonusgös vid helgens gäddfiske, så nu vet man att även gösen älskar ZALT! Fighten var dock inget att hurra över då gösen är köldstel och inte så aktiv ännu och mest går och väntar på vårvärme och lek.

Rapporterat av: Erik Wennerhag