2 dagar på havet

2008-05-23

Jag och Sten-Sture Jönsson har varit på havet 2 dagar tillsammans med en kompis som har en stor, fin båt liggandes i Lysekil. Vi hade valet att antingen åka till Bratten eller fiska havskatt och vrak lite närmare svenska kusten. Vi valde efter lite velande att köra havskatt och vrak.
Lördagen börjar vi med vrakfiske på vraken lite närmare, det gav lite fisk men inget speciellt, lite sej upp till 3,5kg, torsk upp till 6,5kg. Eftermiddagen körde vi efter havskatt, det var svåra förhållanden genom hård ström men vi landade i alla fall 4st. Mitt under detta fisket slår SSJ (Sten-Sture Jönsson) till men en vitling på 1180 gram (art nr 15). Jag förstod först inte riktigt hur stor den var men nu när jag kollat upp det lite så inser man att den är stor. Det är den näst största som finns registrerad i Sportfiskarnas databas och förra året registrerades det bara 2st totalt.

Söndagen hade vi bestämt att köra på vrak ganska långt ut . Här skulle vi framför allt rikta efter gråsej. Detta fiske visar det sig vara bra röj på och vi landar en hel del sej i bra storlek och har även en hel del napp där det sitter fisk på båda krokarna vilket ger bra fajter. Vi fick 6-7st sejar över 5kg, varav jag fick 3st på 5,1kg, 5,3kg och 5,5kg (reg 6kg). Tyvärr blev SSJ ganska sjuk av sjön denna dagen så det blev inte så mycket fiske för han denna dagen.

Rapporterat av: Andreas Ekfeldt


Sten Sture med en 6,5kg torsk

 
Havskatt på gång

 
Sten med en udda dubblé, havskatt och skrubba

 
Fanns gott om fjärsing

 
Sten med en grym vitling på 1180 gram

 
Snålskjuts

 
Skepparen Mattias

 
Andy med en sej i 3 kilos klassen

 
I väntan på hugg

 
Är Sten sjösjuk eller har han missat en stor fisk?

 
Är Sten sjösjuk eller har han missat en stor fisk?

Färnasatsning

2008-05-20

Inför året bestämde jag mig för att köra hårt efter en 3-kilos färna i Svartån. Från vecka 18 till vecka 20 la jag och broder Ola ett antal pass riktade efter de stora, resultatet kan vi väl knappast klaga på…… trots att jag fortfarande saknar en 3-kilos!!! Vi har fångat 8st över 2,5kg. Olas fiskar väger 2710g, 2580g, 2520g samt. 2505g. Mina egna väger 2875g, 2735g, 2700g samt. 2520g. Den största bara 15g från mitt personbästa från 1997. En sak är säker, färnafiske, Svartån och våren i kombination är bland det bästa som finns………..

Rapporterat av: Dan Pettersson

Dalälven

2008-05-19

Johan Karlsson och jag begav oss ut på turné efter storfiskar 4-8 maj. Första dagen ägnades åt resan upp till Älvkarleby med ett stopp i Sagån för att fresta farenfisket. Farenfisket verkade vara över för säsongen men Johan pillade upp ett par mindre på 480 och 430 gram.

Sammanfattar man sedan dagarna i Dalälven så kan man säga vatten, vatten och ännu mera vatten!!! Höga flöden runt 8-900 kubik gjorde fisket svårt och lynnigt. Första dagarna hade vi svårt att hitta några vettiga fiskar alls men sista 2 dagarna lossnade det lite även om vi inte lyckades regga arterna vi kommit dit för. Största fiskarna i var art blev vimma 995g, björkna 770g och stäm 200g. De större mörtarna lös med sin frånvaro!

Men skam den som ger sig vi kommer tillbaka var så säkra……

Rapporterat av: Dan Pettersson

Första färnan

2008-05-10

Här kommer bild på tjejens första färna. Inte illa att ta en flytbrödsfärna på 2580gr på första försöket.
Det är bara att buga och bocka och hoppas att man själv får dra en lika fin färna:-). Färnan togs vid fiske i Emån och bjöd på en mycket tuff fight då den togs i ett parti i anslutning till stark ström!

Rapporterat av: Erik Wennerhag

Ekfeldt på Vättern

2008-05-10

Efter mitt, för mig, långa uppehåll från fisket återfanns suget och 2 pass på Vättern har klarats av efter dagen i Svartån. Det första var ett impulsivt pass där jag stack iväg från jobbet efter lunch. Det nappade på en del och vi landade 2 rödingar, 2 öringar och 2 laxar i lite blandad storlek. Det andra passet var en heldag och 7 fiskar landades av lite olika arter. Inga toppfiskar men en röding på lite över 3,5 kg (ej den på fotot) och Öring på nästan 4 kg var de bästa fiskarna. Nu har det varit båtvård ett tag så den är redo när rödingarna börjar nappa på allvar....

Rapporterat av: Andreas Ekfeldt

5:e arten för Stefan

2008-05-08

Jag bestämde mig för att göra ett tidigt försök efter Antorpas sutare så jag drog ner för några dagars fiske. Jag var klar med allt vid ca 20:00 och redan vid kl 21:00 första kvällen tog jag en sutare på 3470g vilket blir min 5:e storfisk art hos Sportfiskarna. Detta blev det enda nappet jag hade under tiden jag var där.

Rapporterat av: Stefan Nero

Villken insjöart vill du helst ha Svenskt Rekord i?

2008-05-06

Det blev inte helt oväntat våra 3 vanligaste predatorer som ni helst vill ha Svenskt Rekord i.
på 1:a plats kommer gädda med 22 röster tätt följd av abborre 21 röster. Gösen kommer på 3:e plats med 17 röster.

Rapporterat av: Webbmaster


Erik med en fet Vättersugga