Semesterfiske del 2

2008-08-30

Har varit lite varierande fiske i sommar. Bland dom roligaste fiskestunderna har varit när Filip knep en praktgädda på Landsjön och Johan visade hur man fångar tångräkor och hur man hanterar en näbbgädda. Johan och Filip bor i Blekinge och har inte långt till härliga fiskevatten. Vid ett tillfälle i somras fick jag och Maria vara med om en rolig grej när vi var i Emån. Bonden kom ner till ån och visslade på sina kossor och de simmade/gick med lätthet rakt över ån, inte var dag man får fota sådan tungviktare i vattnet.

Rapporterat av: Erik Wennerhag

Semesterfiske del 1 - Gullmarsfjorden

2008-08-29

Här kommer lite bilder från Gullmarsjorden i slutet av sommaren. Maria och jag lyckades komma upp i totalt 10 fångade arter utan att direkt söka olika fiskemiljöer. Tyvärr inga reggor, men roliga fiskar var berggylta på 1240gr, två paddtorskar (största 250gr), och så lyckades vi faktiskt att få samma berggylta att hugga på både mina och Marias krok....tänk om det varit en regga...hur anmäler man en sådan? Totalt sett ett mycket roligt fiske med grymt färgglada fiskar.

Rapporterat av: Erik Wennerhag


Bergylta


Dubbelkrokad


Glyskolja


Paddtorsk (till vänster)


Färglad

Småländskan

2008-08-29

Julirapporten för Småländskan ligger ute nu. SG Zander ligger på 3:e plats i ingemansland. VI har långt upp till 2:a plats och mer än 100p ner till 4:e. Individuellt ligger Andreas Ekfeldt 8:a och Simon Lagärde på 10:e plats.

Paviken

2008-08-07

Det självklara för många när de tänker på sommar och semester är ofta sol och bad. För mig är det Gotland och rudafiske i Paviken. Detta är något som jag gjort till en tradition de senaste åren och i år bar det av igen.
Redan Ett par timmar efter att den sista arbetstimmen var avklarad begav jag mig med höga förväntningar av mot ön. Jag och min fiskekamrat Kristoffer ( innehållare av svenska rekordet) hade på förhand kommit fram till att det var något visst med året. Det liktom luktade rudaslem, framgång och tunga vågnät, redan på förhand. Väl på ön visade sig dock årets tidiga torka gett en viss negativ inverkan. Vattennivån var väldigt låg och sjön som normalt sett inte djup var i år betydligt grundare. Med visst vemod inledde vi fisket. Första natten gav totalt fyra fiskar, medans andra natten inte gav något alls. Tredje natten däremot, då hände det saker. När det fanns tillräckligt mycket ljus mot horisonten för att pannlampan kunde plockas av den ömmande hjässan så nappade första. En bra fisk på 1760g.
Klockan fem hände det igen. Flötet guppade till och drogs sakta under. Fighten var riktigt knyckig och explosiv. Var helt inriktat på den sjuttioelfte sutaren i ordningen skulle slemma ner mig, då ett huvud tillhörandes en betydligt mer storfjällig art dök upp. Trots sin styrka anade jag inte dess storlek. När den sedan omslöts av håvnätet kommenterade jag den som 'något större än den förra, kanske en tvåa'. Strax därefter insåg jag att den var fin. När digitalvågens belysta display visade mäktiga 2.440kg spred sig ett glädjetjut över den annars dimmiga och sumpgasfyllda tillvaron vid sjön. Ett nytt ståtligt pers och en riktigt fin fisk räddade resan.
En sak är säker. nästa år sitter jag där igen. mer förberedd än någonsin och efter många timmar och ännu fler sutare, så kanske man har den där rudan över 2,5kg. Tills dess ska jag smälta den här fångsten och hinna med mycket annat kul på vägen!

Ut och bänd!

Rapporterat av: Markus Nyman

Norrlandstripp

2008-08-06

Under 10 dagar i juli åkte jag upp till Umeå för att fiska med Magnus Mannberg i SG Fiskgjusen, för vårt årligt återkommande gemensamma fiske. Första dygnet la vi i Grundträsket utanför Malå för att försöka lura någon större sik via fluga. De stora kom dock undan, den största lurade jag vägandes 860g.
Följande dagarna fiskade vi i Sörslåtttjärn, fisket var knepigt i blåsten och flytringsfiske var riktigt jobbigt. Vi fick sammanlagt 5 harrar i sjön. Största fick jag själv och därmed nytt personbästa 1360g. Sedan bar det vidare till Bergträsket, sjön vi svor på att inte besöka igen efter vårt besök där 2006.
Fisket var lika segt nu som då, dessutom blåst som gjorde flytringsfisket till en pina. Dock lyckades vi lura upp 6 harrar under våra dagar här, alla över 1100g. Sista fisken jag fick i sjön var den största och snubblande nära storreg men vågen stannade på 1480g och personbästa igen och en mycket vacker harr.
Sista 2 nätterna i Norrland vigdes åt id-fiske i Umeälven, en hel del id och braxen landades men de stora höll sig undan. Lyckades dock även här sätta personbästa med en id på 2400g.

Rapporterat av: Dan


Nytt pb på harr, 1480 gram.


Magnus med en fin harr på 1240 gram.

Bröderna Nero i Sjöboda

2008-08-05

Stefan och Patric har varit i SG Tusenbrödernas klubbvatten Sjöbodasjön och fiskat ruda (vad annars). Dom hade ett bra och roligt fiske med flera landande fiskar. Största fisken tog Patric, 2230g. 

Rapporterat av: Webbmaster


Patric med resans största, 2230 gram.


1910 gram


1920 gram


1970 gram