Guldnål till Henrik Karlén

2008-09-30

Henrik har fått Sportfiskarnas guldnål för 10 registrerade storfiskar. Läs mer om det på Sportfiskarnas hemsida.

Öppet hus hos iTackle

2008-09-18

Hösten är här och med den massor av mete. Men inte bara det: iTackles.se haröppet hus i sitt nya lager i Ljungby, Kronoberg.
Om du är en av dem som blir lycklig av metesaker: missa inte chansen att se på massor av metesaker och dessutom fynda.

Den 4:e oktober 10.00-14.00 slår vi upp dörrarna till vårt nya stora lager. - Varje besökare får ta en gratis förpackning ur vår speciella "fyndlåda" så länge lagret räcker.
- Vi har en reahörna med mäsk, tillsatser, oljor etc. Från 10kr/förp.
- Ta tre, betala för två på allt mäsk, oljor, sprayer, pellets, ready madepartiklar etc. (Gäller ej reahörnan)
- Erbjudanden på flöte. De hetaste modellerna från de bästa tillverkarna
- Spön och håvar från Top Mix och Filstar: 25% rabatt.
- Vi har en reahörna med mäsk, tillsatser, oljor etc. Från 10kr/förp. Vi har en hel del på lager:
- Bekanta dig med ett av Skandinaviens bredaste mäsksortiment. Allt skall bort före vintern.
- Massor att metespön. Waggler-, feeder- och karpspön. På det har vitoppknutna, bolospön och take apart.
- Massor av flöten. Både waggler, pole flöten och predator flöten, t.o.m. ismeteflöten.
- Tillbehör i massor.- Vi kommer med största sannolikhet ha förstärkt vårt ordinarie sortimentmed Mainline, Trakker, Korda m.fl. från Skandinaviens Sportfiskecenterssortiment.

Ni är hjärtligt välkomna. Vi bjussar på fika. Maila oss så sänder vi er en vägbeskrivning. Då vet vi också hur mycket bullar och tårta som går åt. Passa gärna på att fiska gädda i Ljungby eller mört i Floboda (Traryd). Båda ställena i Laga ån.

Välkomna
Benni Stefanutti
iTackle.se

Expedition multe 2008

2008-09-02


Andreas med sin 25:e storfisk, multe 3250 gram

I månadsskiftet juli-augusti drog Andreas och jag iväg på ett par dagars efterlängtat multe-fiske vid kusten. Väderprognosen såg ut att bli bra, så med den höga vattentemperatur som redan rådde efter värmen i juli, verkade förutsättningarna bli perfekta, både för fisket och för att själva kunna njuta lite av sol och bad vid kusten.

Efter att ha varit i kontakt en hel del med Luis Rasmussen gällande bete, platser, mm, och dessutom fått en del tips från annat håll, så kände vi oss väl förberedda och fulla av tillförsikt. Jag hade emellertid något tidigare år gjort ett mindre försök att få någon av de lynniga multarna utan resultat, så en viss mental förberedelse på att det skulle bli allt annat än lätt, hade vi nog. Nu hade vi dock betydligt mer information än vad jag tidigare haft i kappsäcken.

Taktiken blev att fiska huvudsakligen under morgon och kväll, medan vi under dagtid skulle åka till en mängd olika platser och reka platser där vi kunde hitta multar. Och vi fick leta…. Trots bra tips före, och fler lovande efter hand som vi pratade med människor vi träffade, så hade vi värre än väntat att lokalisera multar – och än värre – sådana multar som över huvud taget gick att fiska på, med hänsyn till båtar, förtöjningar, folk i rörelse, etc. Ställen som bara någon dag före vi anlände, hållit mycket multe, där efterföljande dag vara helt fisktomma när vi kom dit. Frustrerande!

Fisket visade sig heller inte bli helt lätt, ens när vi väl lyckades hitta några mindre grupper av stor multe, på ett par ställen. Första morgonen hittade vi visserligen några multar, men de var mycket skygga och ville inte alls äta det vi bjöd på. Samma kväll missar dock Andreas en fisk på en bottenmetad soft pellet (Antbait softees, med smaken Halibut). Nu var multarna betydligt mer intresserade av att äta! Det var verkligen befriande att se, att det trots allt var möjligt att få någon av de få multar vi hittat, intresserad nog för att hugga. Större delen av tiden uppvisade nämligen multarna inget större intresse för våra beten.

Morgon två har vi svårt att hitta multar att fiska på över huvud taget. Vi besöker mängder med fina kustområden, men ser bara mindre multar på någon av dessa avsnitt. Andra kvällen hittar vi åter några få multar som vi kan fiska på. Och denna gång börjar några fiskar gå upp och äta lite bröd och Andreas lyckas efter tre snabba, missade hugg, äntligen kroka en fin fisk, som visar sig bjuda på en lustiger dans. Efter en mycket bra fajt håvar jag äntligen fisken framför ett antal förundrade åskådare. Vi är båda strålande glada efter alla motgångar, för den här fisken är klart över gränsen för storfiskeregistrering. Det blir en snabb och effektiv vägnings- och fotosejour, innan fisken återutsätts. Den har kämpat bra och är trött, men efter att ha kontrollerat att den kvicknar till ordentligt så får den simma lugnt iväg. Multen vägdes till finfina 3250 g och Andreas har fått sin 25:e storfiskeart.

Bara någon minut efter att vi släppt Andreas fisk så får även jag ett rejält hugg på bottenmetad pellet (Antbait softees Koi Green, denna gång), men tyvärr så släpper fisken direkt. Vi har multar kvar på fiskeplatsen ytterligare en liten stund, men tyvärr så har måsarna redan lärt sig hitta till brödet och jag hinner inte kroka någon mer fisk innan måsarna skrämmer ut dem. Det blev dock ett härligt spännande slut på vår multe-expedition, innan vi får packa ihop för denna gång. För egen del så lockar detta fiske rejält till revanch, så det lär bli fler försök.

Vi vill gärna passa på att tacka Luis Rasmussen för alla tips han så generöst delat med sig av.

Rapporterat av: Sten-Sture Jönsson