Braxen, gädda och abborre

2008-11-20
Braxen
Jag tillsammans med Erik Wennerhag åkte till hossmo för en helgs braxenfiske. Första kvällen va trög så vi la oss ganska tidigt och satsade på morgonfisket i stället. Vi gick upp 05:00 och började fiska.
Strax innan 07:00 missar jag ett hugg men får kort där efter revansch. Fast fisk, och  efter en något nervös drill så låg hon i håven och Eriks kommentar ”där har du din 5:a”. Mycket riktigt 5260 gram vägde hon och det va nytt pers för mig. Vi fångade totalt 11 braxen, jag 4 och Erik 7.
Toppade på 5260, 4760, 4520, 4260, 4240 gram och ett par till som vi uppskattade runt 4 kilo som vi inte vägde.

Gädda
Jag var tillsammans med en kompis ute på ett gäddfiskepass. Jag fick en riktig drömstart. Två minuter efter första utlägget small det, iI mothugget sa jag ”oj” det är lätt en 8+". Efter en ganska dramatisk fight en näst intill knäckt håv så var hon säkrad i alla fall. En fisk på 120 cm men tyvärr inte i sin bästa kondis. Hon vägde 11,7 kilo, vilken start.
Åkte ut igen och jag fick en fisk runt 5 kilo ganska omgående. Efter ca 30 min small det igen för mig, också en grym fisk runt 105-110 cm som föll för en död mört. Får summera mitt senaste fiske som mer än bra.

Abborre
I slutet på oktober stack jag till Kalmar för lite abborrfiske. Åkte ner på natten och var på plats lagom till gryningen. Morgonfisket va trögt, och jag landade inte ens en gädda. Kvällen började inte heller så bra, bara smågäddor som nästan åt upp alla mina krokar :-). Men precis när det blivit mörkt och jag höll på att ge mig så dunkar min topp till, mothugg! Där sitter en abborre känner jag direkt. Visar sig vara en fin fisk på 48 cm och 1640 gram. Resan räddad!

Rapporterat av: Simon Lagärde

Ny art för Sten-Sture

2008-11-20
Sten-Sture har fått en ny art som tyvärr inte går att regga hos Sportfiskarna. Dessutom togs den med kastnät och inte med spö och rulle.

Rapporterat av: Stefan Nero


15 kg kundvagn från hamnen i Mönsterås