Nyheter - April 2009

Färnafiske

2009-04-29
Jag har lagt några pass på färna senaste tiden och det har för det mesta varit låga vikter på dom färnorna som jag har landat men jag har i alla fall landat en som hade bra vikt.

Rapporterat av: Stefan Nero


Färna 2500 gram.

 
Färnakväll

SSJ fångar storöring

2009-04-28
Jag och Sten Sture hade bestämt oss för 2 dagar på Vänern och jakten på storöringen. Första dagen var extremt blåsig och endast fisk under måttet landades. Dock så missade vi en riktigt stor fisk efter en stunds drillning.
Andra dagen var vindarna mer gynnsamma och man fick lite bättre koll på sakerna, dock så förflöt dagen lugnt förutom några för små fiskar men en liten stund innan skymningen kommer hugget vi väntat på. Det visar sig efter 15-20 minuters drillning vara en grym öring som vägs till exakt 9000g. Detta är nytt båt och team rekord.

Rapporterat av: Andreas Ekfeldt


SSJ drillar öring.

 
Nytt teamrekord, 9000 gram.

 

Mer abborre

2009-04-27
Patrick och jag la två dagar på abborre fiske i fint väder med ett gäng hyfsade som resultat.

Rapporterat av: Stefan Nero


Patrick med en fin buse på 1540 gram.

 
Stefans största, 1400 gram.

Abborre i Svartån

2009-04-20
Var i Svartån i påskhelgen och fiskade, främst inriktad på abborre men i Svartån vet man aldrig vad som kan hugga.... Det var ett underbart vårväder med sol, många plusgrader och knappt ingen blåst, dock var måndagskvällen lite kylig. Jag lyckades landa tre "randiga krigare" över kilot, dessa vägde 1150g, 1375g, och fina 1570g.
Jag fick också en fin bonussarv på 1210g på måndagskvällen.

Rapporterat av: Ola Pettersson

 

Abborre i Kungsbackaån

2009-04-20
Det var premiär i Kungsbackaån den första april och jag var på plats klockan 03.00. Efter att ha kollat av vattenståndet och sett ut platsen som jag tänkt fiska på försökte jag somna en stund i bilen men det var lättare sagt än gjort... Fiskesuget var toppat, men efter alla fantasier om storabborrarna somnade jag till en kvart.
Klockan 05.00 kom Kungsbackabon Markus Lundgren ner till ån, och fiskesnacket gick för fullt. Strax efter 06.00 var det dags för första utlägget, och det small till omgående. En vacker abborre glider in i håven efter en bra fight och vägdes till fina 1380 gram. Kommande tid nappade det på emellanåt men abborrarna var försiktiga, och gnagde mest på mörtarna. Hela tiden satt man på helspänn och klockan 09.00 small det till rejält och en stridbar fisk landades. Jag insåg att detta handlade om ett nytt personbästa för mig och fisken vägdes till 1660 gram fördelat på 46 cm. Efter fotograferingen fick den friheten åter som alla andra fiskar. För mig dog fisket ut efter detta med endast någon havsöring som bifångst. Däremot drog en kille på 10 år en abborre på 1670 gram, mitt på dagen. Inte något dåligt rekord för en 10 åring! Men han hade redan en stabil fisk sedan tidigare på över 1600. Hans pappa som hjälpte till med håvningen drog sedan en grann fisk på 1720 gram. Under premiärdagen landades det knappt 20 abborrar och de följande dagarna var fisket riktigt uselt.

Rapporterat av: Henrik Karlén

 

iTackle stängt i 2 veckor samt nya produkter

2009-04-15
Vi tvingas tyvärr ha stängt två veckor nu i vår. Det rör sig om perioden den 8/5-16/5. Naturligtvis går det att lägga ordrar men de kan inte expedieras från vårt lager under den perioden.
Vi har också fått in massor av nyheter som vi inte hunnit lägga upp i webbshopen. En hel del nyheter från Spro, TopMix, Carlusso, Filstar, Sema,Kamatsu etc ligger i lagret. Bl.a. har vi numera ett sortiment av sänken, framför allt tyngre sänken tillkarpfisket men även lättare till vanligt bottenmete.
Vi har även fått in Quivertoppar, en hel del. Det är Semas och Top Mixtoppar. Glasfiber och grafit. Nya spön: bl.a Spro Barb 2,5 lbs, Spro pickers och Semas medium feeders (11& 12').
Håvar och luggage. Framför allt specialist och karphåvar samt väskor.
Vi har även nya modeller av Cralussos fina flöten. Shark, Zero Sliders etc. Vi har även nya fina krokar och tackeltillbehör från Kamatsu, både med och utan ögla. Volframtafsar som framför allt är bra till gäddjiggning. Korta och längre. från 5kg till 15kg.

Skitfiske på er!
Benni
www.iTackle.se

Rapporterat av: Webbmaster

Så här går det i Småländskan 2009

2009-04-03
154 personer har deltagit i omröstningen och det visar sig att flest personer tror på FK "speci" Fenan (31 röster). På delad andraplats  hittar vi Fiskpinnen och SG Zander (29 röster.) 4:e platsen är vikt åt SK Ål (27 röster).

Rapporterat av: Webbmaster