Nyheter - Juli 2009

Full fart i Sjöboda

2009-07-07

Var uppe i Sjöbodasjön helgen 26-28 juni för lite rudafiske. Vädret lovade gott med en härlig värmebölja på runt 27 grader varmt. Fisket började bra och redan runt halv sex landade jag en fin ruda på 1840g. Under kvällen högg det riktigt bra och jag landade ytterliggare fyra stycken rudor plus att jag tappade ett antal bland all knott, dock ingen större. Morgonen började likadant, det högg bra och jag fick upp sex rudor till men ingen över 1,7kg. Felkrokade dock en som var en bit över 2 kg. Första dygnet var alltså riktigt bra fiske med 11st landade fiskar. Sista kvällen var det dock lite trögare med bara sporadiska hugg tills halv tio då det kom en napprush som varade ca 1 tim och jag fick då fyra rudor. De två största vägde fina 1930g och finfina 2095g. Morgonen var sedan riktigt trög men landade ändå en ruda till så helgens sjöbodafacit blev hela 16(!) landade fiskar varav tre var över 1800g.
Sammanfattat så var det ett riktigt bra fiske och otroligt roligt! alla fångades på flötmete och alla utom en fångades på mainlines soft pellets activ-8.

Raporterat av: Ola Pettersson

Småländskan uppdaterad

2009-07-06

Småländskan har släppt en ny rapport. Johan Karlsson ligger på 10:e plats och laget ligger på 6:e plats. Läs hela rapporten här.

Färna från Svartån

2009-07-06

Efter att alltid haft både Norgeresor och havsfisketävlingar inplanerat i Maj, bestämde jag mig för att lägga mer tid i denna månad i sötvatten. Jag har hunnit med en hel del fiske och även efter många olika arter. Direkt efter braxenfisket i Rögle dammar blev det sarvfiske, och efter det Svartån. Resultatet där ska jag inte klaga på, tre färnor och alla över två kilo. Fiskarna vägde exakt 2020, 2480 och 3020 gram. Och jag var mer än nöjd. Nu framöver får det bli mer havsfiske!

Rapporterat av: Henrik Karlén